4 ous
130 g de sucre morè o 90 g d’atzavara (agave)
80 g de farina d’espelta integral
20 g de farina de blat de moro (Maizena)
Ratlladura de llimona
Mantega (per untar la safata)
Preparació:
Separem els rovells i les clares de 3 ous.
Posem en un bol les clares amb 80 grams de sucre o 55 g d’agave i les batem fins deixar-les ben muntades. Reservem.
En un altre bol hi posem els tres rovells que hem separat i afegim un altre ou sencer, també hi posem els 50 grams de sucre o 35 g d’agave i la ratlladura d’una llimona. Batem fins que tripliqui el seu volum i ho aboquem al bol de les clares muntades, a poc a poc, amb una espàtula de goma (llengua) amb moviments de baix a dalt procurant que les clares no baixin.
(Engeguem el forn amb el foc de baix a 180ºC, que es vagi escalfant) continuem...
Un cop ben barrejat posem les farines a un tamís o colador i les anem incorporant a la mescla amb la espàtula i amb moviments envoltants com hem fet abans, procurant que no baixi la barreja.
Untem amb mantega una safata de vidre o motlle d’uns 20 cms de diàmetre i aboquem la massa.
Posem a sobre la reixeta del forn, a la meitat, a 180ºC i només el foc de baix.
En uns 20 minuts el tindrem a punt.
Traiem del forn quan sigui fred, el desemmotllem i deixem reposar.
Ja el tindem a punt per a degustar-lo sol o bé, com a base per a preparar un pastis.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada