dissabte, 10 de setembre del 2016

Sardines en escabetx

Ingredients:

½ quilo de sardines
1 ceba gran
2 grills d’all
1 pastanaga
½ got de vi blanc o vi negre
½ got de vinagre de poma
½ got d’oli d’oliva verge extra (AOVE)
2 fulles de llorer
15 grans de pebre negre





Ens caldrà una vaporera per a la elaboració d’aquesta forma de preparar les sardines. En el seu defecte ho podem fer igualment (com he fet jo) si tenim una olla on s’hi adapti un colador i es pugui tapar tot plegat.



Preparació:

Traiem cap i tripes de les sardines, les netegem sota l’aixeta d’aigua freda i les col·loquem en un colador amb peu i nanses, les salem una miqueta i reservem.


Pelem i rentem la ceba i la piquem o laminem, pelem els grills d’all i tallem petits, pelem i tallem a rodanxes fines la pastanaga i ho posem tot plegat a l’olla juntament amb la resta d’ingredients: vi blanc o negre, vinagre de poma, oli AOVE, fulles de llorer i grans de pebre negre. (Podem posar un pessic de sal).


Encaixem el colador amb les sardines a sobre l’olla on hi han els ingredients i ho tapem.


Ho cuinem a foc mig aproximadament uns 20 minuts.


Un cop acabada la cocció posem les sardines en una safata de vidre i aboquem per sobre tot el que hi ha a l’olla.

Sardines en escabetx preparades amb vi negre.

Sardines en escabetx preparades amb vi blanc.

Un cop fred ho posem a la nevera i deixem reposar 24 hores.

Passat aquest temps, ja ho tindrem a punt per gaudir d’unes exquisides i sanes sardines en escabetx.


Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada